Overslaan en ga direct naar de inhoud Direct naar de footer

Community

Ouders zijn belangrijk op Master Sneek. Ouders worden gezien als partner van de school. De betrokkenheid van ouders verhoogt de motivatie en prestatie van leerlingen. Elke zes-acht weken is er contact tussen coach en ouders over het onderwijs, de voortgang en planning van de activiteiten, doelen en leerstof.

De school kent een diverse populatie ouders. Met divers wordt onder andere een verschil in gelaagdheid, opvattingen en overtuigingen bedoeld.

De school is een community. Ouders, leerlingen en leerkrachten werken intensief samen. De vaste contactmomenten met ouders zijn in de jaaragenda en de schoolgids opgenomen. Ouders spelen tevens een rol bij de organisatie, uitvoering en evaluatie van het inhoudelijk onderwijs. De school moedigt ouders aan om workshops op een specifiek voor hun bekend (vak)gebied te verzorgen. De ouders worden voorafgaand aan het geven van de workshops in de onderwijskundige principes van de school onderwezen. Na afloop van de workshop is er ook een evaluatiemoment.

Op Master Sneek zijn er verschillende werkgroepen actief; Sport, kunst/cultuur, onderwijsaanbod, plein/groen, feesten/vieringen en de bibliotheek. In elke werkgroep is er ook iemand vanuit het team vertegenwoordigd. Dit is de schakel naar de school toe. Het is voor school prettig als de werkgroepen bestaan uit een aantal vaste personen. Daarnaast is het fijn als er een groep ouders/verzorgers is die incidenteel wil meehelpen. Denk aan rijden met uitstapjes of ondersteunen bij activiteiten in de groep.

Sport:

Deze werkgroep zorgt ervoor dat school ingeschreven wordt bij de verschillende sportevenementen in Sneek, dat er clinics gegeven worden vanuit de sportverenigingen en de organisatie van de Koningsspelen.

Kunst en Cultuur:

Deze werkgroep levert een bijdrage aan het kunst en cultuuraanbod van de school. Er worden voorstellingen gepland en creatieve workshops gegeven.

Plein en groen:

Deze werkgroep houdt zich bezig met de omgeving rondom de school. Elk jaar wordt er meegedaan met NL doet. Er is al veel bereikt met deze werkgroep. Er zijn tuintjes aangelegd, een tipi en tunnel op het plein geplaatst, knikkerpotjes gelegd, bomen geplant en een tuimelrek geplaatst.

Feesten en vieringen:

Deze werkgroep ondersteunt bij de verschillende feesten en vieringen op school. Zij komen met ideeën en helpen bij de organisatie.

Bibliotheek:

Op school is een kleine bibliotheek. We vinden het belangrijk dat leerlingen plezier hebben in lezen en zijn dan ook blij dat er ouders zijn die op bepaalde dagen willen ondersteunen bij het ruilen van boeken. Daarnaast ondersteunt deze werkgroep jaarlijks bij de kinderboekenweek.

Onderwijsaanbod:

Deze werkgroep ondersteunt op het gebied van aanbod en het bevorderen van ouderparticipatie.