Overslaan en ga direct naar de inhoud Direct naar de footer

Master Sneek Officieel Erkend als Jenaplanschool

Met grote trots kondigen wij aan dat Master Sneek officieel is erkend als Jenaplanschool. Deze erkenning vormt een prachtige mijlpaal voor de school en is het resultaat van de intensieve inspanningen en toewijding van het schoolteam, de leerlingen en hun ouders. Op donderdag 30 mei vierde Master Sneek deze bijzondere prestatie met een dag vol festiviteiten. De dag begon met een spectaculaire Master’s Got Talent show, waarin de leerlingen hun talenten lieten zien. Daarna werd het officiële Jenaplanbordje uitgereikt door Edwin Solen, directeur van Jenaplan Nederland. En, zoals het hoort, werd de middag op een informele, gezellige wijze afgesloten met heerlijke hapjes en drankjes.

Wat is het Jenaplan?

Het Jenaplanonderwijs is veel meer dan een onderwijsmethode; het is een filosofie die gericht is op de integrale ontwikkeling van kinderen. Door kinderen van verschillende leeftijden samen te brengen, worden niet alleen hun cognitieve vaardigheden, maar ook hun sociale groei en verantwoordelijkheidsgevoel bevorderd. Er zijn vier belangrijke activiteiten in het Jenaplanonderwijs: spreken, spelen, werken en vieren. Deze activiteiten zorgen voor een afwisselende en dynamische schooldag, waarbij kinderen op diverse manieren worden gestimuleerd. Het onderwijs is gericht op het ontwikkelen van zelfvertrouwen, zelfstandigheid en samenwerking, en wordt ondersteund door de sterke betrokkenheid van ouders en de gemeenschap. Een Jenaplanschool leert kinderen samenleven, aldus directeur Johannes Douma. Kinderen mogen zichzelf zijn en oefenen iedere dag opnieuw om met anderen samen te werken, om op die manier samen verder te komen. 

Naast de erkenning als Jenaplanschool is Master Sneek trots op het oordeel "Voldoende" van de onderwijsinspectie. "Dit succes komt voort uit de inzet en toewijding van een geweldig team en het is een voorrecht voor mij om dit team te mogen leiden," verklaarde Johannes Douma, directeur van Master Sneek.

Master Sneek kijkt enthousiast uit naar een toekomst waarin ze blijven bouwen aan uitstekend onderwijs als Jenaplanschool. De deuren staan open voor alle kinderen en ouders die deze unieke en holistische benadering van onderwijs waardeert en omarmt.