EHBO

De afgelopen 3 maanden hebben de leerlingen van groep 8 EHBO les gehad. Aan het einde van de periode wordt er ook een “lotusles” gegeven. De leerlingen leren dan te handelen bij “echte wonden”. Afgelopen maandag hebben de leerlingen examen gedaan en de meeste leerlingen zijn hiervoor geslaagd. Hieronder een stukje van Gosse en Ward over de lessen.

 

Lotus les groep 8

De lotusles was vooral om de wonden te herkennen. Je kreeg een wond en dan kon je zien hoe de wond er precies uitziet. Dat deed ze ( de EHBO juf ) met nepbloed,een soort jam en brooddeeg. Je kon kiezen uit verschillende wonden: bevroren vingers, vinger er af, schaafwond, lapwond en glas in je hand

 

Examen groep 8

Het examen was niet zo moeilijk als je denkt alles wat in de herhalingsles geoefend is kwam ook in het examen voor. En als je niet slaagt voor je examen dan kan je een herkansing krijgen doen hoor dat krijg je op de middelbare school niet. En als je slaagt krijg je je diploma van de juf en dan ben je geslaagd. Bij het examen moesten we iemand in de stabiele zijlegging leggen, verband aanleggen en ondertussen heel veel vragen beantwoorden. De diploma-uitreiking is binnenkort.

 

Geschreven door Ward& Gosse